Top 10 beste komedie podcasts in Nederland

Onze persoonlijke top 10 beste komedie podcasts in Nederland. Podcasts met humor is het meest geluisterde format dat we in Nederland kennen. Voordat wij Semi Interessant starten luisterde we privé ook veel komedie podcasts. Zelf zaten we met een paar vragen, Wat is de grappigste podcast? Wat zijn de beste Nederlandse podcasts die ook nog een beetje lachen zijn? En Wat zijn de beste podcasts van dit moment? Onderstaande lijst met grappige podcasts is daarom ook vooral een lijst van creators, ondernemers en bekendheden die wij zelf ontzettend lachen vinden. 

1. De Beste komedie podcast: Voor de show

Op de vraag of stand-upcomedians in hun vrije tijd ook grappig zijn, kunnen wij nu volmondig ja zeggen. In hun podcast genaamd Voor de show laten Rayen Panday en Stefan Pop hun gedachten de vrije gang terwijl ze de dagelijkse waan en oude verhalen van commentaar voorzien. Daarom moest deze wel voorkomen in onze top 10 beste komedie postcasts in Nederland.

De manier van denken die deze comedians hebben is fantastisch grappig om naar te luisteren. Toen het nieuws uitkwam dat een school de prijs had gewonnen voor beste seksuele voorlichting, duurde het nog geen minuut voordat de heren besloten: “Als er een de beste is, dan moet er ook een de slechtste zijn”. Waarop ze vervolgens verder brainstormen hoe dat er dan wel niet allemaal moet uitzien. 

Om de week is er ook een andere hilarische gast bij, vaak collega komedianten en zeker met veel bekende namen. Afleveringen worden opgenomen in de comedyclub Toomler in Amsterdam. 

Deze komische podcast is hier te luisteren

2. Een hilarische Podcast over Media

Wellicht wel de grootste inspiratiebron voor Semi Interessant de podcast is POM. Iedere aflevering nemen Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth ons mee in de wereld van media. Waarin ze een tipje van de sluier oplichten en de luisteraar laten meegenieten over hoe het er nu echt aan toe gaat in deze wereld. Alexander was oprichter van Blendle (alle kranten en tijdschriften op één plek. Zonder advertenties) en Ernst-Jan was de CEO van De Correspondent.

Hun geestige gesprekken voelen alsof je als luisteraar naast ze zitten. Het is te merken dat beide heren al jaren bevriend zijn met elkaar. Door hun ervaring in het buitenland, en dan vooral in Amerika hebben zij een soort voorschot gekregen op waar het medialandschap in Nederland naar toe aan het bewegen in. 

Met een gezonde dosis humor bespreken ze dit toekomstscenario. De invloed van social media, Google en Amerikaanse series die te stream zijn via alle platformen komen regelmatig te spraken. Daarnaast krijgn ze van ons een 10 voor hun eerste artwork, al is deze hedendaags vervangen door een professionelere uitstraling.

top 10 beste komedie podcasts in Nederland POM Artwork
Het oude artwork van deze grappige podcast.

Helaas zijn nieuwe afleveringen van deze geinige podcast niet meer gratis te beluisteren omdat ze verhuisd zijn naar Podimo, maar af en toe verschijnt er nog een gratis aflevering op de andere podcastplatformen. Gelukkige kunnen we ons nog vermaken met de oudere afleveringen welke hier te vinden zijn: 

3. Leren en lachen met Semi Interessant

Onze eigen grappige podcast kon natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 beste komedie podcasts in Nederland (we blijven marketeers). Bovenstaande “concurrentie” hebben wij flink onder de loep genomen, veel daarvan diende als inspiratie voor ons podcast concept. En dan met name de enige kritiek die wij op deze sommige van deze comedy podcasts hebben, namelijk leer je er ook nog iets van? 

Met Semi Interessant proberen wij een brug te slaan tussen leren en lachen. Door interessante onderwerpen te vertellen die zorgen voor een glimlach op je gezicht. Zo ben je wijzer na het luisteren van de podcast, en voelt het niet als studeren. Wat begonnen is als een leuk project tijdens corona om de eenzaamheid te verbreken, is inmiddels een serieuze side hussle geworden.

Wij combineren verschillende interessante onderzoeken en combineren dat op humorvolle wijze tot behapbare content die jij onderweg naar werk kan luisteren. Helaas zijn wij (Nick Spapens & Ruben Havertz) nog geen BNN’ers maar dat zorgt ervoor dat de content en leuke feitjes de hoofdrol spelen in ons leven. 

We komen beide uit het zuiden van het land, en zijn woonachtig in Amsterdam, waar ze elkaar hebben leren kennen. Hier werden we geconfronteerd met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van productiviteitstips tot duurzaamheiddoelstellingen. Verwacht onderwerpen zoals hoe om te gaan met je ADHD, hoe slecht alcohol nu precies voor je is en wat we toch moeten met al die zelfbenoemde coaches.

Nick is freelance growth marketeer en oprichter van het hiphop kledingmerk Slay all Day. Ruben is ESG Manager bij het grootste circulaire handelsplatform van Europa. Luister jij mee? Semi Interessant de podcast is te vinden op alle podcast streamingplatformen. 

4. Zelfspodcast met humor

Geïnspireerd op een gelijksoortige podcast uit de Nordics zijn jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (columnist/presentator) de Zelfspodcast begonnen. 

Ook zij hebben carrières in de media, en kunnen daarom haarfijn, maar wederom op een ludieke manier uitleggen hoe het nu echt zit. Beide zijn ze opgegroeid in het noorden van het land en halen vandaar vaak hilarische verhalen vandaan. De twee maatjes hebben compleet verschillende karakters, wat zorgt voor een leuke aanvulling op elkaar. Al kunnen ze ook wel botsen, is dat voor de luisteraar overigens niet minder grappig is. Waardoor ze zeker in deze lijst met grappige nederlandstalige podcasts thuishoren.

Waarschuwing, er kunnen in deze podcast dingen gezegd worden waarvan je even denkt “werd dit nu echt gezegd?”. Maar dat is ook gelijk weer waar deze lollige podcast over gaat. Het vooral niet te serieus nemen van jezelf, en om zelfspot kunnen lachen.

5. Giggelen met Geuze en Gorgles

Twee BNN’ers die zelf geen problemen meer hebben, zetten hun wijsheid in om luisteraars met hun eigen First World Problems te helpen. Verwacht liefdesromans, vraagstukken over studies en ondernemers tips. Al vullen die zeker niet de meeste tijd binnen een aflevering. 

Het blijkt een kostelijk recept te zijn waarin we Monica Geuze (vooral bekend van haar grappige vlogs) en Kaj Gorgles (bekend geworden van zijn grappige typetjes account op Instagram) beter leren kennen. Wat misschien nog wel het leukste is, is om te horen hoe hard Kaj is tegen iemand wie voor veel mannen een van de knapste dames (uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland 2021 door FHM) ter wereld is. Dat maakt haar direct weer een beetje bereikbaarder en menselijker voor de rest. 

De meeste Humor komt van Kaj, wat ook niet gek is gezien zijn achtergrond en ervaring. Maar Geuze kan ook zeker voor een lach zorgen. Vandaar dat zij de vierde plek hebben verdiend in deze top 10 beste comedy podcasts.

Benieuwd naar meer? Luister deze gevatte podcast hier:

6. Sarcasme met De Snobcast

Een podcast over een leven dat voor veel onbereikbaar is, waarin de sprekers het grauwe heden verwisselen voor het nostalgische toen. In de komische afleveringen van polderdandy Jort Kelder en boezemvrind Yvo van Regteren Altena proef je de zelfspot. 

In deze podcast leer je over de meer ontwikkelde kant van het leven. Leuke feitjes over de chiquere levensstijl komen aanbod. Topics als: Hoe investeer je in wijn, hoe herken je een goede vulpen en welke sigaren je moet roken. 

Of deze podcast voor iedereen even leuk is, laten we even in het midden. Als luisteraar moet je bereid zijn door het snobisme heen te kijken. Jort probeert in ieder geval in elke aflevering op grappige wijze de snoblevenstijl van Yvo in de hak te nemen. 

Net zoals pakken op maat, welke de heren vaak dragen, ook in eigen stijl gemaakt kunnen worden. Heeft deze podcast ook een geheel eigen stijl. Waarom inclusief als het ook exclusief kan? Waarom Nederlands, als je ook veel chique Franse woorden kan gebruiken.

Als sarcasme je humortype is, dan is deze zeker voor je geschikt en past hij in je podcast top 10. Trek je fles champagne maar open om te proosten met de mannen. Meer luisteren kan hier: 

7. Grollen met Man Man Man

We moeten eerlijk zijn bij deze podcast, hebben we extra goed opgelet. Alleen al maar om te kijken waar we met Semi Interessant vooral niet naar toe willen. De podcast zit vol met poep en plashumor, maar is zeker vermakelijk om naar te luisteren. 

Elke aflevering gaan Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuren (ja de bekende radio DJ), op zoek naar hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Dat levert hilarische gesprekken op, waarbij ervaringen uitgewisseld worden. En liefdeslevens flink onder de loep worden genomen. Voor veel mannen is het een feest der herkenning, en voor veel vrouwen daardoor ontzettend leerzaam. 

Wat leuk is dat het drietal vaak ook stereotypisch ontkracht, waardoor de man als symbool ook wat realistischer wordt neergezet. Het is okay als mannen ook een zachte kant hebben. Onderwerpen zoals ouders worden, spiritualiteit en muziek komen aan bod. 

Jammer voor de trouwe fans, is overigens wel dat deze komische podcast voortaan alleen exclusief via Podimo te beluisteren is. Oudere afleveringen zijn wel nog te vinden op de bekendere podcastplatformen.

8. Van oudsher grappig met Ruben Tijl Ruben 

Alleen al omdat wij beide opgegroeid zijn met de Lama’s en wij ook een Ruben in onze podcast hebben verdiend deze een plek op de lijst. Het drietal bestaande uit de altijd grappige Ruben van der Meer (welke wij ook in podcast aflevering 006 noemen voor zijn deugniet campagne), Tijl Beckand en Ruben Nicolai doen wat er verwacht wordt en leveren een radio-improvshow, waarin verschillende categorieën worden besproken.

Hierin bespreken ze op humorvolle wijze zaken die ze zijn opgevallen in hun leven. Welk onderwerp ze bespreken? Nou dat wordt geheel op toeval besloten door te rollen met een doublesteen. 

Als luisteraar hoor je de BNN’er bijkletsen over onderwerpen waar zij zich mee bezig houden. Het is de humor die je kent van TV, vertaald naar audio. De heren kennen elkaar door en door, en dat merk je in hun vriendschap. Onderwerpen zoals kaalheid, showbizz en social media passeren de revue. 

Het is van oudsher weer grappig, genadeloos goed op elkaar ingespeeld. Het sarcasme ligt er lekker dik op, en ze zijn niet bang om elkaar belachelijk te maken. Waarmee ze met gemak een plek scoren op de top 10 beste komedie podcasts in Nederland.

Wil je verder lachen, luister de podcast nu op hun Spotify pagina 😉

9. Grappige podcast met vrouwen: Vrouwmibo

Dat vrouwen ook grappig zijn bewijzen de hartsvriendinnen Iris Enthoven, Sophie Milzink en Nina Warink. Zij bespreken de week, delen hun ongefilterde mening en delen leuke verhalen met hun luisteraars. Soms pikant, soms onschuldig en alles ertussenin.

Volgens eigen zeggen deden ze de inspiratie voor de podcast die voor een glimlach moest zorgen op nadat hun vriendjes er over begonnen. Die vonden namelijk dat deze dames de oren van hun kop kletsten. Wij kwamen de podcast tegen toen ons YouTube algoritme ervoor zorgde dat hun afleveringen in onze shorts voorbij kwamen. Blijkbaar heeft Google ons onderzoek naar Nederlandstalige humor podcasts ook opgemerkt.

Nina is bekend van haar vlogs, en tevens het vriendinnetje van Kelvin de bekende youtuber. Sophie heeft haar faam ook gecreëerd op Youtube, waar ze op humoristische wijze commentaar leverde op tv-programma’s. Iris is een Nederlandse presentatrice (RTL, XITE, StukTV), vlogster en een echte gangmakerster in de podcast. 

Verwacht bij het luisteren drie meiden die heerlijk met elkaar kletsen en funny verhalen delen. Het is een echte vrijdagmiddagborrel, perfect om je werkdag mee af te sluiten. Ze bespreken verhalen over hun ervaringen, liefdeslevens en carrières. Het is een vermakelijke podcast die je gemakkelijk opzet en beluisterd, maar waar je tegelijkertijd wel hardop van moet lachen. Een ware toevoeging in de top 10 beste komedie podcasts uit Nederland.

10. Komedie podcast: Broers

Broers heeft in 2022 de prijs gewonnen als beste podcast van het jaar. Iets dat weer bevestigd hoe populair comedy podcast zijn. In deze afleveringen volgen we Sam en Rijk Hofman (yes familie van Tim die je wellicht kent van BOOS). Wat ze een plek oplevert in deze top 10 beste komedie podcasts in Nederland.

Deze grappige podcast zit vol met schunnige opmerkingen, sarcastische opvliegingen en broederlijke liefde. We volgen Sam en Rijk binnen hun leven in Amsterdam. Welke (huis)feestjes ze bezoeken, hoeveel meiden ze zoenen en welke ze uiteindelijk mee naar bed hebben genomen (vooral Rijk). Vooral voor studenten is het leven dat ze schetsen een feest der herkenning, al is die van hun wellicht nog een tikkeltje spannender. 

Het is een podcast die geëdit is op snelheid, voor pauzes is geen tijd dus bereid je daarop voor als luisteraar. Dit zorgt er wel voordat je van het ene in het andere hilarische verhaal valt. Sponsordeals verwerken ze in de aflevering door komische anekdotes over hun ervaringen te delen. Hypnose, strippers of brand tijdens feestjes geen ontwerp is te gek voor deze podcast. 

Iedere week is een nieuwe leuke podcast te luisteren op:

Ons onderzoek op de zoekmachines begon met “comedy podcast spotify nederlands” en “podcast humor belgië” en heeft uiteindelijk gecombieerd met onze luisterervaring deze totale lijst opgeleverd. Wij zijn heel benieuwd of jullie afleveringen missen en wat jullie vinden van onze top 10?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *