We verwelkomen Frank Holleman, de oprichter van Fork Ranger, een pionier in de wereld van duurzame voeding, biologische landbouw, en innovatieve kooktechnieken. Samen met Frank ontrafelen we de complexe vraagstukken rondom voedselverspilling, eiwitrijke diëten, vleesvervangers, en nog veel meer. We duiken diep in de ethische en ecologische aspecten van voeding en bespreken hoe we als consumenten bewustere keuzes kunnen maken voor een duurzamere toekomst.
Frank, met zijn jarenlange ervaring en diepgaande kennis, deelt waardevolle inzichten en praktische tips over hoe we onze voedingsgewoonten kunnen verbeteren zonder in te boeten aan smaak of kwaliteit. Hij belicht ook de innovatieve benaderingen die Fork Ranger hanteert om duurzaamheid en gezondheid hand in hand te laten gaan.
Luister de aflevering hier
| Apple Podcasts | Spotify | overige podcast apps
Steun ons en word vriend van de show via: https://vriendvandeshow.nl/semi-interessant
Timestamps en hoofdonderwerpen
00:00 – Introductie
00:45 – De waarheid achter eiwitrijke diëten
03:20 – Vleesvervangers: Een duurzaam alternatief?
07:15 – Voedselverspilling: Wat kunnen we eraan doen?
10:30 – Biologische landbouw en veganisme
14:50 – Innovatieve kooktechnieken van Fork Ranger
18:05 – Lokaal eten: Is het echt beter?
21:40 – Persoonlijke anekdotes en lichte banter
25:50 – Afsluiting en vooruitblik op de volgende aflevering
Steun ons en word vriend van de show via: https://vriendvandeshow.nl/semi-interessant
Bronnen Semi interessant S0E03
- Fork Ranger’s officiële website
- Willett, W., Rockström, J., Loken, B., Springmann, M., Lang, T., Vermeulen, S., … & Jonell, M. (2019). Food in the Anthropo- cene: the EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. The Lancet, 393(10170), 447-492.
- Ivanova, D., Barrett, J., Wiedenhofer, D., Macura, B., Callaghan, M., & Creutzig, F. (2020). Quantifying the potential for
- climate change mitigation of consumption options. Environmental Research Letters, 15(9), 093001.
- Poore, J., & Nemecek, T. (2018). Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. Science, 360(6392), 987-992.
- Sandström, V., Valin, H., Krisztin, T., Havlík, P., Herrero, M., & Kastner, T. (2018). The role of trade in the greenhouse gas footprints of EU diets. Global food security, 19, 48-55.
- Aleksandrowicz, L., Green, R., Joy, E. J., Smith, P., & Haines, A. (2016). The impacts of dietary change on greenhouse gas emissions, land use, water use, and health: a systematic review. PloS one, 11(11), e0165797.
- Crippa, M., Solazzo, E., Guizzardi, D., Monforti-Ferrario, F., Tubiello, F. N., & Leip, A. J. N. F. (2021). Food systems are responsible for a third of global anthropogenic GHG emissions. Nature Food, 2(3), 198-209.