In de eerste aflevering van de podcast spreekt Semi-interessant met Thom Siersema, oprichter van supplementenmerk PLNKTN. Als buitenstaander in de voedingsmiddelen en supplementen industrie legt Thom uit hoe hij zich heeft afgezet tegen de gevestigde orde in deze branche en hoe hij een nieuw merk heeft opgezet in de verzadigde markt van vitamines en superfoods.
Tijdens het gesprek komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo behandelen ze de geschiedenis van het eten van plankton en interessante feitjes over algen, plankton en zeewier. Ook bespreken ze hoe PLNKTN zich wil differentiëren van andere supplementen op de markt en wat het uniek maakt.
Daarnaast geeft Thom zijn inzichten over de huidige stand van de supplementenindustrie en hoe overdosering kan leiden tot schade aan de lever. Ook bespreken ze het placebo-effect en de rol daarvan in de supplementenindustrie.
Tot slot praten ze over de uitdagingen die Thom is tegengekomen bij het op de markt brengen van PLKTN en hoe hij deze heeft overwonnen.
En als kers op de taart hebben ze nog een leuke verrassing voor de luisteraars: met de kortingscode ‘SEMIINTERESSANT’ krijg je 15% korting op je bestelling bij PLNKTN.
Benieuwd naar het hele gesprek? Luister dan snel naar deze eerste aflevering van Semi-interessant en ontdek alles over PLNKTN en hoe je kunt profiteren van deze geweldige aanbieding.
Luister de aflevering hier
| Apple Podcasts | Spotify | overige podcast apps
Timestamps en hoofdonderwerpen
00:00 – Introductie
01:00 – Hoe is Thom begonnen met PLNKTN
02:37 – Hoe lang eten mensen al algen
03:03 – Azteken die aten algen
04:04 – Waarom is het eten van algen nog onbekend
05:17 -Algen zijn future food door de universiteit van Wageningen.
06:00 – Kun je zelf algen kweken
07:11 – Feitjes over algen
08:15 – Algen als brandstof van de toekomst
09:37 – Algen als nieuw verpakkingsmateriaal
11:13 – Walvispoep en het belang daarvan voor plankton
12:13 – Wat zijn algen eigenlijk?
14:19 – De supplementenindustrie en toetreden daarin
15:40 – Hoe kijkt Thom tegen de supplementenindustrie
16:13 – Multivitamine tegenover gerichte supplementen
19:07 -Hoe worden multivitamine gemaakt? En wat verklaart het prijsverschil tussen verschillende merken
21:05 – Wat is het hogere doel van Thom met PLNKTN
25:19 – Hoe lang duurt het voordat algen algemeen gebruikt worden
27:10 – Hoe zou je de smaak van algen beschrijven
28:07 – Welke rol speelt Placebo in supplementen
31:20 – Welke supplementen gebruikt Thom zelf
32:30 – Je eigen gezondheid optimaliseren
33:23 – Moeten mensen multivitamine nemen?
34:33 – Waar gaat de supplementenmerk naar toe
35:30 – Outro
Steun ons en word vriend van de show via: https://vriendvandeshow.nl/semi-interessant
Bronnen Semi interessant aflevering 17
Azteken aten al algen
50% van de zuurstof komt van algen
Zuurstofproductie algen:
Vliegen op algenolie
De dikke alg (boek)
Algen/Zeewier als plastic vervanger
London Marathon Runners Were Handed Seaweed Pouches Instead Of Plastic Bottles
Algen worden toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen om de waarde te verhogen
most mineral and vitamin brands on the market are synthetic
Placebo effect van supplementen op sporters
Placebo effect getest ten opzichte van medicijnen