Frank Holleman van Fork Ranger: Waarom Kip beter is dan Kaas. Waarom lokaal eten niet nodig is. En nog meer feitjes over een duurzaam dieet 2/3 | S02E04

In deze vervolgaflevering met Frank Holleman gaan Ruben en Nick een stapje verder op de 'Fork Ranger' ladder. Na het bespreken van level 1 in de vorige aflevering, is het nu tijd voor level 2 en 3. Zet je schrap, want we gaan de diepte in!

We beginnen met een knallende vraag: waar moet je als consument de focus op leggen als je écht impact wilt maken? Frank deelt zijn inzichten over de grootste milieu-impactfactoren en geeft je een reality check over sojaproductie. Wist je dat het meeste soja wordt gebruikt als veevoer? Jawel!

Visliefhebbers, let op! We bespreken de ecologische voetafdruk van je favoriete sushi en waarom je misschien twee keer moet nadenken voordat je die tonijn bestelt. En voor de carnivoor in jou, we hebben het ook over de impact van vleesconsumptie. Spoiler: het is niet zo rooskleurig.

Maar wacht, er is meer! We hebben een kaas-bom voor je. Ja, je hoort het goed, we gaan de impact van kaas vergelijken met die van kip. En geloof ons, de resultaten zijn schokkend!

We sluiten af met een positieve noot. Frank deelt enkele handige tips om je vegan gerechten naar een hoger niveau te tillen. Dus of je nu een tofu-pro bent of nog steeds worstelt met je eerste vegan maaltijd, deze aflevering heeft voor ieder wat wils.

Veel luisterplezier!

Voor de bronnen die gebruikt zijn kijk op:
https://semiinteressant.nl/shownotes/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *